Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 42 g
Čas ekstrakcije: 26–27 sekund
Temperatura vode: 94 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 26–27 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 42 g.
Honduras
LAS DELICIASpacas, medeni procesKavno posestvo Las Delicias Kmetija Las Delicias leži v regiji Montecillos v departmaju La Paz v Hondurasu, v bližini zaščitenega območja Café de Marcala. Ustanovljena je bila pred 45 leti in danes jo odlikujejo hribovit teren, glinasto-ilovnata tla ter zmerno podnebje. Kavovci rastejo večinoma v senci bananovcev, zaradi manj sončne svetlobe pa obrodijo manj, a […]
Kavno posestvo Las Delicias Kmetija Las Delicias leži v regiji Montecillos v departmaju La Paz v Hondurasu, v bližini zaščitenega območja Café de Marcala. Ustanovljena je bila pred 45 leti in danes jo odlikujejo hribovit teren, glinasto-ilovnata tla ter zmerno podnebje. Kavovci rastejo večinoma v senci bananovcev, zaradi manj sončne svetlobe pa obrodijo manj, a […]
Specifications
Taste profile
belo grozdje, nektarina, gozdi sadeži
Aroma
Roasting profile
Optimum quality
Store coffee in a cool, dry place. For optimum quality, use within 7 days after opening the bag.
Make coffee at home
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
All of our coffees are suitable for all methods, but in our opinion this coffee is best expressed by the methods recommended below. Click on the icon to brew your coffee according to the recipe.
Information about coffee
The story of coffee
Kavno posestvo Las Delicias
Kmetija Las Delicias leži v regiji Montecillos v departmaju La Paz v Hondurasu, v bližini zaščitenega območja Café de Marcala. Ustanovljena je bila pred 45 leti in danes jo odlikujejo hribovit teren, glinasto-ilovnata tla ter zmerno podnebje. Kavovci rastejo večinoma v senci bananovcev, zaradi manj sončne svetlobe pa obrodijo manj, a z vrhunsko kakovostjo. Na posestvu uporabljajo naravne pristope, kot so organska gnojila iz predelane kave in poskusni nasadi dreves, ki pomagajo pri zadrževanju vode in preprečevanju erozije. Poleg kave pridelujejo tudi avokado.
Sorta Pacas
Pacas je ena najpomembnejših honduraških sort arabike, odkrita v El Salvadorju kot naravna mutacija sorte Bourbon. Gre za nizkoraslo sorto, ki omogoča bolj gosto zasaditev in enostavnejše obiranje. Kljub manjši odpornosti proti boleznim je cenjena zaradi kompleksnega profila okusa, ki se pogosto izraža z živahnimi sadnimi notami, uravnoteženo sladkobo in čisto eleganco v skodelici.
Procesna metoda Honey
Honey proces je metoda obdelave kave, pri kateri se po obiranju odstrani le zunanjo lupino plodu, medtem ko del sluzi (mucilage) ostane na zrnu med sušenjem. Glede na količino ostale sluzi razlikujemo med rumenim, rdečim in črnim »honey«. Ta tehnika združuje elemente naravne in oprane metode, kar pogosto prinese polno telo, bogato sladkobo ter izrazite sadne in cvetlične arome.
Grower
CONEXH
Estate
LAS DELICIAS
Microlocation
Montecillos, Honduras
Altitude
1650 metrov
Country
Honduras
