Kolumbija

LOS NOGALES

Mucilage EA Decaf, Caturra

Kava ponuja izjemno prepletanje čiste sladkobe, nežnih sadnih not in prepričljive kompleksnosti. Proces Mucilage EA ji daje kremasto teksturo, elegantno uravnotežene kisline ter dolgotrajen, saden pookus. Idealna je za tiste, ki si želijo kakovostne kave z zmanjšano vsebnostjo kofeina, ne da bi pri tem izgubili bogastvo okusa.

Kava v zrnu  I  Teža: 250g

Price

26,90 

Quantity

VAT included

Specifications

Taste profile

kremni brûlée, sadni punč

Aroma
Roasting profile
Optimum quality

Store coffee in a cool, dry place. For optimum quality, use within 7 days after opening the bag.

Make coffee at home

All of our coffees are suitable for all methods, but in our opinion this coffee is best expressed by the methods recommended below. Click on the icon to brew your coffee according to the recipe.

Information about coffee

The story of coffee

Posestvo Los Nogales

Kavno posestvo Los Nogales se nahaja tik ob mestu Bruselas v kolumbijskem departmaju Huila, ki je znano kot eno glavnih središč naprednih procesnih tehnik. Ustanovljeno je bilo leta 1940 kot družinsko posestvo, ki že tri generacije združuje tradicijo in inovacije v pridelavi kave.

Danes posestvo vodi Oscar Hernandez, vnuk ustanovitelja in sin Ricaurta Hernandeza. Ricaurte je leta 2006 zmagal na prestižnem tekmovanju Colombia Cup of Excellence, kar je Bruselas postavilo na zemljevid svetovne specialty kave. Oscar nadaljuje očetovo vizijo in gradi na njegovem pionirskem delu. Pomemben del družinske zgodbe je tudi Oscarjeva sestra Angie Hernandez, ki je zadolžena za raziskave, kakovost in implementacijo eksperimentalnih procesnih metod, kar posestvu omogoča ohranjanje vodilne vloge na področju inovacij.

Los Nogales se je z leti razvil v eno najbolj prepoznavnih posestev v regiji, znano po drznih fermentacijskih eksperimentih in visokokakovostnih lotih, ki jih iščejo najbolj zahtevni pražarji in tekmovalci po svetu. Prav s to kavo je Weihong Zhang, lastnik pražarne Blendin, osvojil naslov zmagovalca US Brewers Cup Championship 2024, in sicer z uporabo decaf kave iz Los Nogales.

Sorta: Caturra

Na posestvu je med številnimi sortami prisotna tudi Caturra, naravna mutacija sorte Bourbon, ki je znana po svoji uravnoteženi sladkobi, prijetni kislini in mehkem, kremastem telesu. Na Los Nogales se sorta Caturra uporablja kot osnova za eksperimentalne procese, saj njena struktura in okusni potencial omogočata ustvarjanje izrazitih in kompleksnih kavnih profilov.

Procesna metoda: Mucilage EA Decaf

Mucilage EA Decaf je inovativna procesna metoda, ki združuje postopke klasične fermentacije in naravne dekofeinizacije.

  1. Priprava – Zrele češnje so ročno obrane in nato flotirane, da se odstranijo manj goste. Sledi ročno sortiranje, pranje ter dezinfekcija z ozonom, s čimer zmanjšajo vpliv neželenih mikroorganizmov.

  2. Fermentacija – Da bi sprožili proces, uporabijo t. i. thermal shock (tople in hladne kopeli), nato pa češnje depulpirajo. Zrna fermentirajo v plastičnih sodih skupaj s sladkim, viskoznim moštom iz kave, mlečnokislinskimi bakterijami (lactobacilli) in malo vode.

  3. Sušenje – Po končani fermentaciji se kava suši približno 21 dni, dokler ne doseže optimalne vsebnosti vlage (10–12 %).

Sledi dekofeinizacija z etil acetatom (EA). Etil acetat je naravna spojina, ki nastane kot stranski produkt fermentacije sladkorjev. Deluje kot topilo, ki veže in odstrani kofein. Pri metodi Mucilage EA se kava namaka v lastni drozgi iz mesne pulpe, fermentirani z etil acetatom, kar ne le zmanjša kofein, temveč ustvari še bolj kompleksne, sadne in sladke note v skodelici.

Grower

Angie Hernandez

Estate

Los Nogales

Microlocation

Huila

Altitude

1750 metrov

Country

Kolumbija