Kostarika

LA ESMERALDA

caturra, catuai - medeni proces

V skodelici se razvijejo sočne note breskve in nektarine, dopolnjene z bogato karamelo. Telo je srednje polno, z nežno, sadno kislino in izrazito sladkobo. Zaključi se z dolgim pookusom, ki spominja na zrelo sadje in sladko karamelo.

Izberite opcijo

v ceno je vključen DDV

Specifikacije

Profil okusa

breskev, nektarina, karamela

Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta

Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.

Pripravi kavo doma

Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.

Informacije o kavi

Zgodba o kavi

Zgodba posestva Café La Cumbre

Café La Cumbre je družinsko posestvo s 90-letno tradicijo, ki sega v čas, ko je družina Jiménez Valverde začela pridelovati kavo v manjših količinah na zemljiščih, ki jih obdelujejo še danes. Leta 2014 je tretja generacija, Minor Jiménez Abarca in njegova žena Nancy Gaitán Cruz, posestvu nadela današnje ime.

Minor je kmetijski inženir, predan inovacijam in trajnostnemu razvoju. Osredotoča se na vzgojo sort, ki dosegajo najvišji genski potencial, z zdravimi in uravnoteženimi pridelki. Z naprednimi tehnikami sušenja vsako leto dosledno dosegajo visoke cupping ocene nad 85 točk po lestvici SCA.

Za svoje trajnostno delovanje je posestvo prejelo Bandera Azul – certifikat, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo Kostarike za odgovorno ekonomično, socialno in okoljsko pridelavo.

Procesna metoda – Medeni proces (honey)

Pri medeni metodi se češnje obdelajo tako, da se po luščenju del sluzi (mucilage) pusti na zrnu med sušenjem. To omogoča razvoj bogatejših sladkih not in večje kompleksnosti v skodelici. Sušenje poteka na afriških posteljah ob skrbnem nadzoru temperature in vlage.

Pridelovalec

Minor Jiménez Abarca and Nancy Gaitán Cruz

Posestvo

La Esmeralda - Cafe La Cumbre

Mikrolokacija

San Marcos, Tarrazú

Nadmorska višina

1650 metrov

Država

Kostarika