Kolumbija

LA CABANA

Caturra, anaerobno naravni 200 ur

Pričakujte pravo senzorično popotovanje – v prvem požirku vas osveži izrazita nota ananasa in sočnega kivija, ki se elegantno prelivata v sladkasto aromo rdeče češnje in ruma. Zaključek dopolnjujeta temna čokolada in subtilna vanilja, ki ustvarita dolgotrajen in zaokrožen pookus.

Kava ima polno, žametno telo, živahne, a uravnotežene vinsko-sadne kisline ter kompleksno, fermentacijsko podprto tropsko sladkobo, ki spominja na kandirano sadje. Njena divja, a hkrati elegantna narava jo postavlja med najbolj edinstvene kave z izrazitim karakterjem.

Izberite opcijo

v ceno je vključen DDV

Specifikacije

Profil okusa

ananas, rum, češnja-kola

Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta

Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.

Pripravi kavo doma

Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.

Informacije o kavi

Zgodba o kavi

Danilo Pérez je predstavnik družinskega podjetja Alma del Huila, ki ima bogato zgodovino pridelave kave v Kolumbiji. Z več kot dvema desetletjema izkušenj v kavnem sektorju sta Danilo in njegova družina postala pomembna referenca v regiji, saj upravljajo številne kavne posesti. Med njimi izstopa Finca La Cabaña, ki velja za njihov glavni dragulj pri pridelavi visoko kakovostne kave.

Pred osmimi leti je Danilo po vrnitvi iz Avstralije v Kolumbijo naredil pomemben preobrat v svetu kave. Navdihnjen z izkušnjami iz tujine in gnan z željo po eksperimentiranju, se je odločil izzvati tradicionalne pristope k obdelavi kave.

Tako se je rodila kava Caturra 200 ur – edinstven projekt, ki je povzročil pravo malo revolucijo na trgu. Ideja je izhajala iz Danilove želje po raziskovanju novih fermentacijskih tehnik. Njegov cilj je bil jasen: podaljšati čas fermentacije onkraj običajnih meja in razviti popolnoma nove senzorične profile.

Zgodba Danila Péreza in kave Caturra 200 Horas je dokaz inovativnega duha, ki zaznamuje Alma del Huila. Povezuje družinsko tradicijo, vizijo prihodnosti in eksperimentalni pristop, ki skupaj ustvarjajo izjemne kave, ki osvajajo trg in postavljajo nove standarde v industriji specialitetne kave.

Procesna metoda
Kava se obira v popolni zrelosti, nato pa se potopi v vodo, kjer se ročno izberejo le najkakovostnejše češnje. Fermentacija poteka 200 ur v hermetično zaprtih sodih, masa pa se vsak dan premeša za enakomerno fermentacijo. Po tem kavo sušijo nekaj dni v sušilnem silosu, nato pa jo prestavijo na sončno sušenje. Skupni čas sušenja je 8 dni.

Pridelovalec

Danilo Perez

Posestvo

La Cabana

Mikrolokacija

El Agrado, Huila

Nadmorska višina

1850 metrov

Država

Kolumbija