Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 42 g
Čas ekstrakcije: 26–27 sekund
Temperatura vode: 94 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 26–27 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 42 g.
Kolumbija
NARIÑO DECAF
Caturra in castillo, mokri brezkofeinski
Izjemno sladka in uravnotežena skodelica brezkofeinske kave. Kava ima srednje do polno telo, uravnotežene citrusne kisline in arome po jabolki in karameli.
Izjemno sladka in uravnotežena skodelica brezkofeinske kave. Kava ima srednje do polno telo, uravnotežene citrusne kisline in arome po jabolki in karameli.
Specifikacije
Profil okusa
karamela, jabolka, sladka limona
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Mešanica združuje različne mikrolote, ki prihajajo iz različnih območij podeželskega dela departmaja Nariño.
Regija Nariño je znana po svojih vulkanskih tleh, bogatih z organskimi snovmi in minerali. Raznolika termalna tla omogočajo pridelavo kave na nadmorskih višinah med 1700 in 2300 metri. Pokrajina je posejana s strmimi soteskami, kjer vetrovi iz nižjih dolin ustvarjajo ugodne pogoje za rast kave.
Med glavne pridelovalne občine sodijo Buesaco, San José de Albán, Tablón de Gómez, La Unión, Consacá, Yacuanquer in Tangua. Glavna žetev v regiji običajno poteka med aprilom in oktobrom, vendar so podnebne spremembe v zadnjih štirih letih povzročile bolj razpršeno pridelavo skozi vse leto, pri čemer se v večini regije pojavljajo tudi sekundarne letine, imenovane mitaca ali traviesa.
Najpogosteje pridelovane sorte kave v regiji ostajajo tiste, ki so tam uveljavljene že dolgo, kot so Caturra, Bourbon, Typica, Colombia in Castillo.
Ena najbolj značilnih lastnosti pridelave kave v Nariñu je, da kmetje obdelujejo majhne posesti, v povprečju velike od 2 do 3 hektarje. Gre za družinsko pridelavo kave, osredotočeno na ohranjanje tradicionalnih tehnik pridelave in obdelave.
Kava iz Nariña ponuja edinstveno doživetje, saj združuje kakovost, tradicijo in okus, ki odraža predanost lokalnih pridelovalcev ter bogastvo regije. Naj vas popelje v svet vrhunskih kavnih okusov!
Pridelovalec
Small farmers
Posestvo
Small farmers of Narino
Mikrolokacija
Narino
Nadmorska višina
1900-2300 metrov
Država
Kolumbija
