Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 42 g
Čas ekstrakcije: 26–27 sekund
Temperatura vode: 94 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 26–27 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 42 g.
Honduras
CALAVERAS
Ihcafe90, rdeči medeni
Skodelica Espresso ponuja izjemno kombinacijo prefinjenih oreškastih not, katerih kompleksnost dopolnjujejo sadne arome suhe marelice in bele rozine. Kava ima srednje-polno telo, uravnotežene kisline in masleno teksturo z dolgim pookusom.
Skodelica Espresso ponuja izjemno kombinacijo prefinjenih oreškastih not, katerih kompleksnost dopolnjujejo sadne arome suhe marelice in bele rozine. Kava ima srednje-polno telo, uravnotežene kisline in masleno teksturo z dolgim pookusom.
Specifikacije
Profil okusa
sliva, suhe marelice, rozine
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Posestvo Las Calaveras je bilo ustanovljeno leta 1986, ko je Carlos Alonso Castillo po letih dela na bližnjih kmetijah z dovolj prihranki kupil svoj prvi kos zemlje in začel samostojno pridelovati kavo. Družinska tradicija se je nadaljevala, saj sta že dve generaciji družine Castillo predani pridelavi visokokakovostne kave, s katero želijo doseči specializirane trge.
Posestvo Las Calaveras leži na nadmorskih višinah med 1400 in 1550 metri v regiji La Paz, v jugozahodnem delu Hondurasa, blizu rezervata Montecillos. To območje, ki ga domorodni prebivalci Lenca imenujejo “kraj kamna,” odlikuje gorata pokrajina z gosto džunglo. Podnebje je zmerno, tla so bogata z ilovico, zaradi česar imajo kavovci manj dnevne svetlobe. To vpliva na manjši pridelek, vendar zagotavlja boljšo kakovost pridelka.
Posestvo Las Calaveras obsega 12 hektarjev, kjer pridelujejo vrhunsko kavo z oceno 85+ po standardih kakovosti. Poleg kave na posestvu gojijo tudi banane za družinsko porabo. Delo na kmetiji temelji na harmoniji z naravo. Kot del trajnostnega pristopa uporabljajo organske snovi in kemična gnojila kot dopolnilo za prehrano rastlin. Ostanke, ki nastanejo pri predelavi kave, reciklirajo in jih uporabljajo kot organska gnojila. Carlos Alonso je na posestvu uvedel tudi eksperimentalne parcele z drevesi za les, ki izboljšujejo zadrževanje vode v sušnih obdobjih in preprečujejo degradacijo tal ob obilnih deževjih.
Na posestvu gojijo sorte kave brazilskega porekla z odlično produktivnostjo in vrhunsko kakovostjo skodelice, pa tudi sorte Catuai in Pacas, ki izvirajo iz Salvadorja. Kakovost kave je strogo nadzorovana z rednimi okušanji vsakega posušenega lota.
Las Calaveras je posestvo, ki združuje tradicijo, inovacije in trajnostni pristop, da lahko prinese najboljšo kakovost kave od kmetije do vaše skodelice.
Pridelovalec
Carlos Alonso Castillo
Posestvo
Las Calaveras
Mikrolokacija
El Matazano, La Paz, Honduras
Nadmorska višina
1550 metrov
Država
Honduras