Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 44 g
Čas ekstrakcije: 26–27 sekund
Temperatura vode: 94 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 26–27 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 44 g.
Kolumbija
GOLDEN HUILA
Caturra in castillo, mokri proces
Skodelica Golden Huila kave prinaša klasične okuse kolumbijske kave – polno telo, bogate sadne note, nežno kislost in čudovito uravnoteženost. Mokro procesiranje omogoča, da vsako zrno ohrani čist okus mlečne čokolade, ki jo obkrožajo note pomaranče, sladkoba trsnega sladkorja in cvetličen pookus.
Skodelica Golden Huila kave prinaša klasične okuse kolumbijske kave – polno telo, bogate sadne note, nežno kislost in čudovito uravnoteženost. Mokro procesiranje omogoča, da vsako zrno ohrani čist okus mlečne čokolade, ki jo obkrožajo note pomaranče, sladkoba trsnega sladkorja in cvetličen pookus.
Specifikacije
Profil okusa
čokolada, rumena breskev, trsni sladkor, limona
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Golden Huila je kava, ki prihaja iz ene najprestižnejših kavnih regij Kolumbije, dežele Huila, kjer se bogata tradicija pridelave kave prepleta z inovativnostjo in predanostjo mladih pridelovalcev. Ta izjemna kava je rezultat skupnostnega projekta “Mladi kmetje Huila”, ki združuje več kot 3.000 kmetij pod okriljem zadruge Coocentral. Zadruga z močnim poudarkom na kakovosti skrbi za natančno klasifikacijo kavnih zrn in izvajanje postopkov nadzora kakovosti v svojih štirih laboratorijih.
Kava Golden Huila predstavlja skrbno izbrane sorte Castillo in Caturra, pridelane na manjših družinskih kmetijah. Mlade generacije, ki prevzemajo vajeti kmetij, prinašajo sveže poglede in znanje, dopolnjeno z dolgoletnimi izkušnjami njihovih prednikov. Ta kava ni le izraz odlične tradicije, temveč tudi rezultat programov, kot sta “Ženske v kavi” in “Mladi kmetje Huila”, ki spodbujajo eksperimentiranje in izboljševanje pridelave.
Pridelovalec
"Young Farmers of Huila" community project
Posestvo
Coocentral cooperative
Mikrolokacija
Huila
Nadmorska višina
1400 metrov
Država
Kolumbija
