Guatemala

FINCA EL MORITO

Yellow pacamara, mokri anaerobni

Kava ima srednje polno in gladko telo, živahne citronske kisline, ki spominjajo na svežo grenivko, ter izrazito tropsko sladkost zrelega manga in ananasa. Zaključek je dolg, čist in osvežujoč, z obstojno noto ananasa, ki prijetno zaokroži celotno izkušnjo v skodelici.
TEŽA: 200g

Cena

29,90 

Količina

v ceno je vključen DDV

Specifikacije

Profil okusa

ananas, mango, grenivka

Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta

Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.

Pripravi kavo doma

Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.

Informacije o kavi

Zgodba o kavi

Kavna posestvo El Morito se nahaja v vasi Morales v regiji Mataquescuintla, Jalapa, približno dve uri vožnje vzhodno od glavnega mesta Ciudad de Guatemala, tik ob meji z El Salvadorjem. Posestvo, ki ga je leta 1994 kupil Jose Roberto Monterosso, obsega impresivnih 672 hektarjev gorske pokrajine, od katerih je četrtina namenjena pridelavi kave. Preostanek pokriva neokrnjena gozdna vegetacija, kar ustvarja idealne mikroklimatske pogoje za pridelavo vrhunske kave.

Posestvo leži na idealni nadmorski višini, z določenimi mikro parcelami, ki segajo celo do 2.650 metrov, kar omogoča pridelavo izjemno kompleksnih, sladkih in uravnoteženih kavnih profilov. Visoka nadmorska višina, skupaj z bogato vulkansko prstjo in svežimi vetrovi iz vzhoda, ustvarja popolno okolje za gojenje občutljivih sort, kot sta Pacamara in Gesha.

El Morito je ena izmed najbolj nagrajenih kavnih posesti v Gvatemali, ki redno blesti na prestižnem tekmovanju Cup of Excellence:

🥇 1. mesto – 2022
🥈 2. mesto – 2015
🥉 3. mesto – 2014

Njihova zavezanost kakovosti, eksperimentiranju z različnimi sortami in inovativnimi procesi jih je postavila med najbolj prepoznavne proizvajalce v regiji in svetu.

PROCESNA METODA: WASHED ANAEROBIC 120H
Ta kava je bila obdelana s posebno fermentacijsko metodo, imenovano Washed Anaerobic 120h. Celotne kavne češnje so bile zaprte v anaerobnih (brez kisika) fermentacijskih tankih za 120 ur, kar spodbuja razvoj sadnih estrov in mlečnokislinskih not. Po tej kontrolirani fermentaciji so češnje oluščene (depulped) in nato posušene. Rezultat je kava z izredno čisto, a kompleksno aromatiko, zaokroženim telesom in intenzivno sladkobo.

Pridelovalec

Jose Roberto Monterosso

Posestvo

Finca El Morito

Mikrolokacija

Xalapa Mataquescuintla Morales

Nadmorska višina

1400 - 2000 metrov

Država

Guatemala