Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 38 g
Čas ekstrakcije: 25–26 sekund
Temperatura vode: 93 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 25–26 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 38 g.
Brazilija / Honduras
ESPRESSO RACER
suhi / rdeče medeni
Skodelica združuje bogato sladkost karamele, elegantno oreškasto noto lešnika, ki jo dopolnjujejo uravnotežene kisline sočne mandarine. Ta espresso izraža dinamiko in energijo kolesarskega sveta, hkrati pa ponuja dolgotrajen pookus, ki navdihuje z prefinjenostjo.
Skodelica združuje bogato sladkost karamele, elegantno oreškasto noto lešnika, ki jo dopolnjujejo uravnotežene kisline sočne mandarine. Ta espresso izraža dinamiko in energijo kolesarskega sveta, hkrati pa ponuja dolgotrajen pookus, ki navdihuje z prefinjenostjo.
Specifikacije
Profil okusa
karamela, lešnik, mandarina
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Espresso Racer – Kava z misijo
Espresso Racer je več kot le skodelica vrhunske kave. Je poklon našemu ambasadorju, profesionalnemu kolesarju Luki Mezgecu, hkrati pa nosi globlji pomen, saj 25 % od prodaje namenjamo humanitarnemu projektu.
#projektVida
Luka je skrbno izbral prejemnika tega prispevka – društvo Humanitarček za #projektVida, ki s svojo plemenito vizijo opozarja na stiske starostnikov v Sloveniji in jim nudi dostojno ter dostojanstveno pomoč. Projekt Vida ne le osvetljuje družbene težave, ampak prinaša konkretne spremembe v življenje najranljivejših med nami.
Vsaka skodelica nosi zgodbo o solidarnosti, vztrajnosti in skrbi za sočloveka. Z nakupom Espresso Racer ne boste le uživali v skodelici vrhunske specialty kave, temveč boste tudi sami postali del te humanitarne zgodbe. Skupaj z nami ustvarjajte spremembe – skodelico za skodelico.
Pridružite se nam pri ustvarjanju boljšega sveta, kjer vsak požirek šteje.
Pridelovalec
Flavia in Gabriel Oliveira / Carlos Alonso Castillo
Posestvo
Bom Jesus / Las Calaveras
Mikrolokacija
Alta Mogiana, Sao Paulo, Brazilija / El Matazano, La Paz, Honduras
Nadmorska višina
1100 m / 1550 m
Država
Brazilija / Honduras