KOŠARICA
- No products in the cart.
Skupaj:
0,00 €
“Espresso: Popolna ekstrakcija za kavne entuziaste doma”.
75,00 €
Na delavnici ESPRESSO MASTERCLASS bodo zajete osnove priprave espresso napitka po recepturi . Naučili se boste, kako učinkovito nastaviti kavni mlin, pravilno odmeriti dozo mlete kave, jo potlačiti in pripraviti vrhunsko skodelico espresso kave. Med pripravo espresso kave se boste naučili kako na okusu prepoznati lastnosti premalo, preveč in idealno ekstrahirane kave. Delavnica zajema tudi pravilno pripravo mlečne kreme in osnove tehnike vlivanja za pripravo kave z mlekom ali cappuccina.
Tečaj je primeren predvsem za ljubitelje kave, kot tudi za profesionalne bariste, ki želijo osvežiti znanje iz tega področja.
PROGRAM DELAVNICE
Teoretičen del:
– Uvod (posestvo kave, sorte, procesne metode, praženje)
– Izbor primerne kave za espresso in kaj upliva na okus
Praktični del:
– espresso receptura: razmerje (kava/voda), čas, temperatura
– nastavitve mlina (granulacija: fino/grobo mleta kava)
– razumevanje ekstrakcije kave
– mleko in mlečna krema
– kavni napitki
LOKACIJA
Kavarna Stow, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
TRAJANJE
15:00 – 18:00
ŠTEVILO OSEB
2-4
CENA
75,00€ Cena vključuje ddv
VEČ INFORMACIJ
peter@stow.si ali 070609596