KOŠARICA
- No products in the cart.
Skupaj:
0,00 €
Tri dnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v znanost tehnike in analize priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Je pa nujen pogoj […]
850,00 €
Tri dnevni tečaj je namenjen vsem, ki se želite poglabiti v znanost tehnike in analize priprave kave, ekstrakcijo kave in spoznati vpliv kvalitetne vode na samo ekstrakcijo kave. Za ta tečaj je priporočena opravljena prva stopnja Brewing Foundation, ki pa ni pogoj v kolikor imate večletne izkušnje s pripravo filter kave. Je pa nujen pogoj opravljena druga stopnja Brewing Intermediate. Na tem tečaju boste imeli izjemno priložnost izboljšati svojo sposobnost okušanja različnih kav s poreklom, različno procesiranih kav in njihov vpliv na okus glede na metodo priprave. Velik poudarek bo namenjen tudi vodi in njeni kemijski sestavi.
CENA
850,00€ – v ceni tečaja je vključujen certifikat SCA.
PRIJAVA
Ob prijavi je pomembno, da vpišete svojo številko SCA, če je nimate, si lahko brezplačno ustvarite račun tukaj CREATE NEW ACCOUNT.
TRAJANJE TEČAJA
3 dni (21ur) od 10:00 do 16:00
Ta tečaj ima poleg osnovnega praktičnega izpita čez dan tudi pisni izpit, ki ga je treba opraviti v 21 dneh po zaključku tečaja.
SCA COFFEE DIPLOMA – OCENJEVANJE
Teoretični preizkus znanja poteka preko spleta (30 vprašanj, 80 % za uspešno opravljen izpit)
Praktična evalvacija (preko CSP Course Skills Report)
Če ste uspešno opravili pisni izpit, boste pridobili 5 točk k diplomi.
Udeleženci pridobijo SCA certifikat po uspešno zaključenem tečaju.
UČNI NAČRT TEČAJA (CURRICULUM)
TEORETIČNI DEL
Znanost osnovnih spremenljivk za pripravo filter kave
7 ključnih elementov za pripravo kave
Temperatura vode
Namakanje (blooming)
Agitacija (turbulence)
Kontaktni čas (extraction)
Tip filtracije
Ekstrakcija
Uporaba delovnega lista za pripravo kave
Kako povečati / zmanjšati ekstrakcijo napitka ob ohranjanju enake moči kave
Moč
Uporaba delovnega lista za pripravo kave
Razmerje kava / voda in vplivi
Kako povečati / zmanjšati moč napitka ob ohranjanju enake ekstrakcije kave
Mletje
Vpliv metja na pripravo napitka
Prepoznavanje učinka različnih tipov nožev mlina na kvaliteto mletja
Prepoznavanje vpliva novih ali obrabljenih nožev mlina na kvaliteto mletja
Praženje in vpliv
Vpliv stopnje praženosti na karakteristike in ekstrakcijo kave
By pass in vpliv
Različna količina by pass-a
Vpliv različne dolžine by pass-a na kvaliteto skodelice kave
Meritve ekstrakcije kave z in brez by pass-a
Kdaj in zakaj uporabiti by pass
Voda
Uporaba kontrolne karte SCA za vodo pri pripravi kave
Tri ključi kvalitetne vode
Alkalnost, meritve in vpliv
Skupna trdota, meritve in vpliv
pH, meritve in vpliv
Meritve vpliva na ekstrakcijo različnih voda
TDS
Kako izmeriti TDS
PRAKTIČNI DEL
Meritve osnovnih spremenljivk
Meritve različnih temperatura vode na kvaliteto skodelice kave
Meritve vpliva različnih dolžin namakanja (blooming) na kvaliteto skodelice kave
Testiranje različnih tehnik agitacije (turbulence) in ocena na kvaliteto skodelice kave
Ekstrakcija
Priprava kave s tremi dolžinami časa kontakta vode s kavo in ocena vpliva na kvaliteto skodelice kave
Filtrirni tip
Testiranje različnih tipov filtracije in ocena vpliva na kvaliteto skodelice kave
Ekstrakcija
Priprava treh napitkov z 16%, 20% in 24% ekstrakcijo napitka ob ohranjanju 1.3% moči kave
Moč
Priprava treh napitkov z 1.15%, 1.35% in 1.45% moči kave ob ohranjanju 20% ekstrakcije napitka
Mletje
Testiranje kvalitete napitka ob pripravi z različno velikimi delci mletja ( 400, 800 in 1200 mikronov)
Praženje in vpliv
Okušanje in ocena senzoričnih lasnosti iste kave pražene: svetlo, srednje in temno
By pass in vpliv
Okušanje in ocena senzoričnih lasnosti iste kave pripravljene z in brez by pass-a
Testiranje priprave iste kave z različno količino by pass-a in ocena senzoričnih lasnosti
Meritve % ekstrakcije kave z in brez by pass-a
Voda
Meritev alkalnosti vode
Meritev skupne trdote vode
Meritev pH vode
TDS
Priprava kave po lastni recepturi z 20% TDS-om