Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 40 g
Čas ekstrakcije: 25–26 sekund
Temperatura vode: 93 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 25–26 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 40 g.
Brazilija
FINCA BOM JESUS
Catuai, Mundo Novo - Suhi
Espresso mojstrovina! Bom Jesus ponuja osupljivo aromatično simfonijo lešnika, vanilije in rdeče pomaranče. Kava ima žametno teksturo z bogatim kremastim telesom, nizko-srednjo kislostjo ter izjemno dolg trajajoč pookusom vanilije in lešnika.
Espresso mojstrovina! Bom Jesus ponuja osupljivo aromatično simfonijo lešnika, vanilije in rdeče pomaranče. Kava ima žametno teksturo z bogatim kremastim telesom, nizko-srednjo kislostjo ter izjemno dolg trajajoč pookusom vanilije in lešnika.
Specifikacije
Profil okusa
lešnik, vanilija, karamela, rdeča pomaranča
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Flavia in Gabriel Oliveira upravljata svoji dve kavni posesti Bom Jesus in Sao Lucas skupaj s svojima sinovoma Gabrielom mlajšim in Lucasom, ki sta že šesta generacija, ki dela na področju kave. Površina dveh kavnih posestev je impresivna (8.000 hektarjev), kjer večinoma gojijo sorte Bourbon, Catuai in Mundo Novo.
Kavno posestvo Bom Jesus je prejelo več nagrad na lokalnih in nacionalnih tekmovanjih kot ena najboljših kav iz regije Alta Mogiana. S tradicionalnimi metodami sušenja kave je Bom Jesus znan po svojem edinstvenem profilu okusa kave.
Pridelovalec
Flavia in Gabriel Oliveira
Posestvo
Bom Jesus
Mikrolokacija
Alta Mogiana, Sao Paulo
Nadmorska višina
1100 metrov
Država
Brazilija
