Kava: 18 g
Teža napitka (yield): 38 g
Čas ekstrakcije: 24–25 sekund
Temperatura vode: 93 °C
TDS vode: 90 mg/l
Mletje: zelo fino (približno 200–300 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Pred začetkom očistite filter košarico – prepričajte se, da je suha in čista.
2.) Spustite preostalo vodo iz aparata.
3.) V filter košarico natančno dozirajte 18 g sveže mlete kave.
4.) Enakomerno poravnajte mleto kavo, ter jo s tamperjem potlačite, da odstranite ves zrak iz kavne pogače.
5.) Vstavite portafilter v aparat. Ekstrakcijo začnite takoj, s ciljem, da bo trajala 24–25 sekund in da boste dosegli težo iztečenega napitka (yield) 38 g.
BRAZILIJA / KOLUMBIJA
BIG BUDDY BLEND
suhi / mokri
Klasika, ki izstopa. V skodelici prevladuje okus temne čokolade, ki ga dopolnjujejo okusi mandlja in amaretta. Kava ima polno do težko telo, uravnotežene kisline in bogato kremoznost, kar se pozna na dolgem čokoladnem pookusu.
Klasika, ki izstopa. V skodelici prevladuje okus temne čokolade, ki ga dopolnjujejo okusi mandlja in amaretta. Kava ima polno do težko telo, uravnotežene kisline in bogato kremoznost, kar se pozna na dolgem čokoladnem pookusu.
Specifikacije
Profil okusa
temna čokolada, mandelj, amaretto
Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta
Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.
Pripravi kavo doma
ESPRESSO
KAFFETIERA
Kava: 15 g
Voda: Hladna voda 150 ml
Čas: približno 3 minute
Mletje: srednje fino (400–500 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) Napolnite spodnji del kafetiere s hladno vodo do varnostnega ventila.
2.) V filter kafetiere vstavite 15 g sveže mlete kave. Kavo rahlo poravnajte, brez pretiranega pritiska.
3.) Ko ste sestavili zgornji in spodnji del kafetiere jo postavite na srednje vroč vir toplote.
4.) Ko bo voda v spodnjem delu zavrela bo začela počasi prehajati skozi kavo in se zbrala v zgornjem delu. Nato kafetiero odstranite od vira toplote in postrezite.
TURŠKA
Kava: 15 g
Voda: 150 ml (hladna voda)
Čas priprave: 3–4 minute
Mletje: izjemno fino (približno 50–100 μm)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
1.) V cezvo vlijete 150 ml hladne vode, na površje vode pa dodate 15g sveže fino mlete kave.
2.) Kava naj bo na površju vode vse dokler voda ne zavre. Nato kavo temeljito in hitro premešajte z vodo.
3.) Ko se v cezvi začne tvoriti gosta pena cezvo odstranite z vira toplote.
Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.
Informacije o kavi
Zgodba o kavi
Klasika, ki izstopa. Ko smo ustvarjali to mešanico smo imeli za izhodiščni cilj izjemen čokoladni profil okusa z izjemno teksturo in kremo. Profil okusa dopolnjuje rahla sadnost, ki ustvari zelo uravnoteženo in sladko skodelico kave. V tej mešanici prevladujejo note temne čokolade, mandllja in amaretta. Ta espresso mešanica predstavlja vse, kar si želi gost, ki uživa v nadstandardni skodelici espressa, ki ponuja nekaj več. Kot baza mešanice prevladuje Brazilija, Paubrasil, ki napitku poleg dobrega telesa daje tudi uravnotežene čokoladne okuse. Za sadnost smo dodali bolj kompleksno kavo iz Kolumbije, Golden Huila.
Pridelovalec
Cerrado Mineiro Origin Accredited Farms, Brazilija / Coocentral cooperative, Kolumbija
Posestvo
Cerrado Mineiro Origin Accredited Farms, Brazilija / "Young Farmers of Huila", Kolumbija
Mikrolokacija
Cerrado Mineiro, Brazilija / Huila, Kolumbija
Nadmorska višina
900 m / 1600 m
Država
BRAZILIJA / KOLUMBIJA
