KOŠARICA
- No products in the cart.
Skupaj:
0,00 €
“Vaš prvi korak v profesionalno okolje barista”
300,00 €
SCA Barista Skills Foundation je začetni tečaj, namenjen vsem, ki bi želeli pridobiti znanje strokovnih osnov iz delovnega okolja profesionalnega barista. Naučite se biti natančni, učinkoviti in organizirani pri pripravi različnih kavnih napitkov. Udeleženci se bodo naučili pravilne nastavitve kavnega mlina, priprave espressa po SCA standardih, tehnike penjenja mleka ter priprave osnovnih kavnih napitkov po normativih. Poleg tega bo poudarek na organizaciji delovnega prostora, osnovah varnosti, higiene in vzdrževanja opreme.
CENA
250,00€ – v ceni tečaja je vključujen certifikat SCA.
PRIJAVA
Ob prijavi je pomembno, da vpišete svojo številko SCA, če je nimate, si lahko brezplačno ustvarite račun tukaj CREATE NEW ACCOUNT.
TRAJANJE TEČAJA
1 dan (7ur) od 10:00 do 16:00
Ta tečaj ima poleg osnovnega praktičnega izpita čez dan tudi pisni izpit, ki ga je treba opraviti v 21 dneh po zaključku tečaja.
SCA COFFEE DIPLOMA – OCENJEVANJE
Teoretični preizkus znanja poteka preko spleta (20 vprašanj, 60 % za uspešno opravljen izpit)
Praktična evalvacija (preko CSP Course Skills Report)
Če ste uspešno opravili pisni izpit, boste pridobili 5 točk k diplomi.
Udeleženci pridobijo SCA certifikat po uspešno zaključenem tečaju.
UČNI NAČRT TEČAJA (CURRICULUM)
TEORETIČNI DEL
Kavna zrna
Razlika med Coffea Arabica in Coffea Canephora (Robusta)
Pomen svežine kavnih zrn
Vpliv stopnje praženja na okus
Delovni prostor in potek dela
Sestavni deli kavnega mlina (npr. dozirna komora, nastavitvena ročica)
Sestavni deli espresso aparata (npr. ročaj, grupa, manometer)
Varnostna uporaba mlina in aparata
Organiziran in čist delovni prostor
Espresso postopek
Definicija espressa
Espresso receptura: razmerje in čas ekstrakcije
Nastavitev kavnega mlina in doziranje kave
Tehnike distribucije kave in tlačenje
Ekstrakcija in senzorična analiza
Kaj je pravilno ekstrahiran espresso
Razpoznavanje prekomerne in premajhne ekstrakcije
Uporaba SCA Flavor Wheel za opis arome, okusa in telesa espressa
Mleko
Pomen svežine mleka
Osnove tehnike penjenja mleka (mikropena, volumen)
Pravilna temperatura mleka
Čiščenje, zdravje in varnost
Varnostna in higienska praksa med delom
Dnevno čiščenje opreme (mlečna šoba, grupna glava, mlin)
Vpliv trde vode in čiščenja na delovanje aparata
Storitve za stranke in vodenje kavarne
Pomembnost osredotočenosti na stranke
Učinkovita komunikacija za zadovoljstvo strank
PRAKTIČNI DEL
Priprava espressa
Nastavitev kavnega mlina glede na recept (razmerje kave in vode, čas ekstrakcije)
Pravilna tehnika distribucije kave v portafilter
Tlačenje kave (ravno, konsistentno)
Priprava espressa v skladu z SCA parametri
Penjenje mleka
Penjenje mleka za cappuccino in latte (ustvarjanje mikropene, preprečevanje velikih mehurčkov)
Prepoznavanje pravilne temperature in teksture mleka
Minimaliziranje odpadkov pri delu
Espresso napitki
Priprava osnovnih pijač: espresso, cappuccino, americano
Pravilna sestava pijač in vizualna predstavitev
Čiščenje opreme
Čiščenje med delom: šoba za mleko, grupna glava
Zaključno čiščenje dneva: povratno spiranje aparata, čiščenje mlinov
Organizacija delovnega prostora
Urejanje orodij, priprava sestavin
Ohranjanje čistoče delovnega okolja (»clean as you go«)