Kolumbija

HULCAFE DECAF

Caturra in castillo, mokri brezkofeinski

Izjemno sladka in uravnotežena skodelica brezkofeinske kave. Kava ima srednje do polno telo, arome breskve, grenivke in borovnice.

VSE NAŠE KAVE SO V ZRNU. MLETJE PO NAROČILU.  I  TEŽA: 250G

Izberite opcijo

v ceno je vključen DDV

Specifikacije

Profil okusa

karamela, jabolka, sladka limona

Aroma
Profil praženja
Optimalna kvaliteta

Kavo hranite v suhem in hladnem prostoru. Za optimalno kvaliteto jo po odprtju vrečke porabite v 7 dneh.

Pripravi kavo doma

Vse naše kave so primerne za vse metode, vendar se po našem mnenju ta kava najbolj izrazi po spodaj priporočenih metodah. Klikni na ikono in si kavo pripravi po recepturi.

Informacije o kavi

Zgodba o kavi

Hulcafe je kolumbijsko podjetje, specializirano za pridelavo, procesiranje in izvoz visoko kakovostnih kavnih zrn ter storitve povezane s celotno verigo vrednosti kave. Podjetje deluje predvsem v regijah Huila in Quindío, kjer se nahajajo njegovi operativni centri ter obrat Trilladora Laboyana, kjer poteka del procesa obdelave in dekofeinizacije. Hulcafe je bilo ustanovljeno z jasnim ciljem dviga kakovosti kavnega pridelka in podpore tradicionalnim pridelovalcem, pri čemer združuje družinsko tradicijo, etične poslovne prakse in inovativne tehnološke rešitve. foundation+1

Podjetje sodeluje z lokalnimi pridelovalci in skupnostmi ter ponuja storitve, ki vključujejo izbor zrn, predelavo, trganje, športno predpripravo ter izvoz kavnih zrn različnih profilov — od zelenih kav do praženih in pakiranih produktov. Hulcafe je prav tako vpet v mednarodne trge, s čimer omogoča dostop do svojih vrhunskih kav tudi globalnim kupcem. hulcafe.com

Procesna metoda – Sugar Cane Decaf (EA)

Za dekofeinizacijo Hulcafe Decaf kave se uporablja t.i. Sugar Cane Decaf metoda, ki temelji na ethyl acetatu (EA) — naravni spojini, pridobljeni iz sladkornega trsa. Ta postopek velja za eno najbolj nežnih in »naravnih« dekofeinizacij, saj spoštuje strukturo surovega kavnega zrna in ohranja večino aromatskih lastnosti. funt.coffee+1

Potek procesa je naslednji:

  1. Priprava zelenih kavnih zrn – zrna se najprej navlažijo z vodo, kar omogoči razširitev njihove celične strukture in sprosti kofein.

  2. Uporaba EA – etil acetat selektivno veže kofein in ga odstranjuje iz zrna, pri čemer minimalno vpliva na druge aromatske spojine.

  3. Izpiranje in sušenje – po ekstrakciji kofeina se zrna temeljito izperejo in nežno posušijo do optimalne ravni vlage.

Zaradi naravnega izvora etil acetata (sladkorni trs) ta metoda velja za posebej čisto in okusno tehniko dekofeinizacije, ki ne dodaja umetnih ali agresivnih kemikalij ter ohranja profil izvorne kave. Rezultat je brezkofeinska kava z visoko aromatsko integriteto in prijetno sladkostjo, primerna za različne načine priprave (filter, espresso, alternativne metode).

Pridelovalec

Small farmers

Posestvo

Small farmers of Narino

Mikrolokacija

Narino

Nadmorska višina

1900-2300 metrov

Država

Kolumbija